Beyağaç Topuklu Yaylası etrafındaki heybetli ağaçları, havası, soğuk ve kaliteli içme suyu kaynakları ile ünlüdür. Günübirlik piknik ve çadırlı kamp için uygundur. İlçe merkezinin güneyinde 22 km uzaklıkta, 5 hektar büyüklüğünde, yaklaşık 1700 rakımlıdır. Yakın çevresinde yaşları 1200-1300 üzerinde bulunan “Anıt Karaçam Ormanları” yer almaktadır. Yaylanın batısındaki tepelerden Gökova körfezini ve yaz aylarında gün batımını izlemek çok keyiflidir.
Büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olan Topuklu Yaylasında Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Gürkan Semiz, Dr. Öğretim Üyesi Gürçay Kıvanç Akyıldız ve Tahsin Demirciler ortak çalışmasıyla 2011-2016 yılları arasında toplamda 160 lise öğrencisinin katıldığı dört kez “TÜBİTAK-4004 Topuklu Yaylası Doğa ve Bilim Kampı” düzenlendi.
Temmuz 2021’de ilk kez “Sandras Dağı Ethem Hoca ile Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri” düzenlendi. Ancak o dönemde Köyceğiz bölgesinde çıkan orman yangınları nedeniyle etkinlik iptal edilme zorunda kalındı.
30 Haziran 03 Temmuz 2022 tarihleri arasında 450 astronomi meraklısının katılımıyla etkinliğimizin ikincisini gerçekleştirildi.
13 -16 Temmuz 2023 tarihlerinde etkinlik uluslararası boyuta taşınarak farklı ülkelerden eğitmen ve katılımcı davet edildi. Bu etkinliğe ülkemizden ve yurt dışından toplamda 1.700 gökbilim sever katıldı. Etkinlik alanına 30 teleskop kuruldu.
Topuklu Yaylası, etrafı çitlerle çevrili, kır kahvesi, kapalı eğitim merkezi, kamelyalarıyla, çocuk parklarıyla, doğal kaynak suyunun aktığı çeşmeleriyle, merkezi duş ve tuvaletlerine ilave alan içine dağıtılmış tekil tuvaletleriyle, iki adet jeneratörüyle ve 100 kişi kapasiteli ikişer kişilik çadırlarıyla gökyüzü gözlemlerinin ve doğa,bilim, eğitim kamplarının yapıldığı bir kamp merkezidir. İşletmeciliği Beyağaç Belediyesi, yeme içme hizmetleri Beyağaç Kadın Girişimi Üretim ve İşletmecilik Kooperatifi tarafından yapılmaktadır.
11-14 Temmuz tarihleri arasında organize edilecek 2024 yılı etkinliklerinde elde edilecek yeni deneyimler, 2025 yılında öncelikle Avrupa’daki gökbilim kurum ve kuruluşları davet edilerek bölgemizin “Astro Turizm Destinasyonu” olabilme hedefinde çok iyi bir başlangıç olacağı öngörülmektedir.